Despre CNA
Academie Regionala
Academii locale
CNA in Romania
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Casa Corpului Didactic Baia Mare -CISCO Regional Academy
Programul "Academii de Networking CISCO" (CISCO Networking Academy program) este un parteneriat intre CISCO Systems, unul dintre liderii in tehnologie pentru Internet, si institutiile de invatamant in vederea dezvoltarii de abilitati si cunostinte in networking si Internet.
Tehnologia informatiei este cheia succesului in dezvoltarea unei economii sanatoase, este cea care deschide portile integrarii in economia informationala. Internetul si Intranetul sunt doua concepte ale viitorului, definite in prezent, care vor domina tehnologia informatiei.
Dotarea elevilor si studentilor cu abilitati si cunostinte in tehnologia informatiei. Dezvoltarea unui numar mare de cunoscatori ai retelelor informationale dispusi sa-si ofere cunostintele comunitatii in care traiesc si lumii intregi.
Implementarea metodei de invatare prin experimente - learning by doing - prin dotarea institutilor de invatamant cu echipamente si lectori care sa constituie baza unor laboratoare, foarte apropiate de lumea reala, in care studentii sa proiecteze si sa construiasca retele locale si retele cu acoperire extinsa functionale.
Cisco pune la dispozitie o suita de cursuri care pleaca de la concepte de baza la concepte avansate in retele de la mufe, cabluri, cablare pana la divizarea retelei in subretele, startegii de comunicatie, etc.
Structura retelei de Academii de Networking:


CISCO Academy Trainig Center (CATC) asigura pregatirea lectorilor Academiilor regionale, suport WEB pentru invatamant la distanta, echipamente.
Academile Regionale au responsabilitatea de a asigura training de calitate conform specificatiilor din "Planul de asigurare a calitatii" elaborat de CISCO, de:

  • a pregati lectorii care vor coordona cursurile la Academiilor Locale sub jurisdictia sa,
  • a asigura suportul tehnic pentru Academiile Locale,
  • a furniza catre CISCO Systems informatii despre performantele academiilor locale, calitatea si eficienta cursului, evolutia studentilor.

Lectori regionali atestati:
Octavian Cosma
tech@multinet.ro
Sorin Slavescu   
sorin@rd.multinet.ro

Academiile Locale
responsabilitatea de:

  • a asigura training de calitate conform specificatiilor din "Planul de asigurare a calitatii" elaborat de CISCO,
  • a avea lectori pregatiti sa coordoneze studentii in procesul de invatare si apoi sa-i supervizeze la proiectarea, construirea si intretinerea retelei din scoala.
    Octombrie 1999, Baia Mare
    Pentru mai multe informatii cisco.academyMM@multinet.ro