Despre CNA
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  

 

Cisco Networking Academy este un program educational care are peste 2600 de centre in toata lumea, acoperind 50 de state in SUA si 42 de tari in lume.
Cursurile Cisco Networking Academy se adreseaza elevilor de liceu, studentilor din colegii, universitati si absolventilor de orice varsta care doresc sa se specializeze in domeniul proiectarii, instalarii si operarii retelelor de calculatoare.
Principalul obiectiv al programului il constituie asigurarea unei instruiri adecvate pentru elevi, studenti sau absolventi in perspectiva incadrarii profesionale in domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor (proiectare, instalare si suport retele de calculatoare), cat si dotarea scolilor/facultatilor cu echipament de comunicatii si resurse pentru sustinerea in exploatare a retelelor interne. Un alt obiectiv al programului este de a veni in sprijinul societatilor comerciale, oferindu-le o forta de munca instruita si specializata corespunzator in domeniul retelelor de calculatoare. Nu in ultimul rand, Cisco Networking Academy urmareste sprijinirea initiativelor guvernamentale in domeniul introducerii tehnologiei informationale in invatamant.
Dupa ce urmeaza aceste cursuri (structurate in 4 module de cate 70 de ore), absolventii pot obtine, in urma sustinerii unui examen, un certificat recunoscut international: CCNA - Cisco Certified Networking Associate.
Metoda de invatare este "on-line" pe Internet, continand aplicatii practice si cursuri intensive. Examenele si evaluarile periodice se fac, de asemenea, in sistem "on-line".
Cursurile sunt structurate pe durata a 4 module (270 ore) - fiecare modul acoperind o programa de 70 de ore - si se vor finaliza prin obtinerea in urma unui examen a certificatului CCNA (Cisco Certified Networking Associate) recunoscut international. Acesta reprezinta o prima treapta pentru o cariera in domeniul comunicatiilor de date si va oferi celor interesati posibilitatea sa aspire la obtinerea urmatoarelor certificari de specialisti in networking (CCNP si CCIE)
O vedere generala asupra programei cursului este prezentata in continuare:

Nota: cursul si examenele sunt in engleza, deci cunoasterea acestei limbi (cel putin la nivel de baza) este o conditie necesara.